Maaltijdboxen – Uitleg en tips

Maaltijdboxen

Gezond eten is iets wat we met z’n allen steeds beter doen, we worden langzaam aan bewuster van onze voeding. Wanneer je weinig tijd hebt om boodschappen te doen, alle labels te lezen en recepten te zoeken biedt het volgende artikel misschien wel uitkomst voor die paar drukke avonden in de week. Vers eten kopen en bereiden neemt nu eenmaal meer tijd in beslag dan iets uit een pakje opwarmen, toch is het een stuk gezonder. Daarom is dit een goede compromis tussen makkelijk en toch vers en gezond eten.

Naast de andere tips op deze website kun je een maaltijdbox gebruiken. Hierdoor hoef je een paar avonden in de week bijvoorbeeld niet na te denken over je eten. Er is misschien een overkill aan reclame en soorten en varianten van deze bekende kookdoos, maar het is wel één van de manieren om makkelijker en gezonder te gaan leven. Dit is vooral handig wanneer je weinig tijd hebt. Waarom is gezond eten met een maaltijdbox mogelijk? dat lees je hier.

Makkelijk

Laten we bij het begin beginnen, een maaltijdbox is natuurlijk een groot gemak, en dat is dan ook de voornaamste reden waarom deze foodboxen zo goed werken. We hebben het allemaal druk, en daar past een oplossing als deze wel bij. Je boodschappen, inclusief recepten, worden op een datum naar keuze bij je thuis of op het werk bezorgd. Boodschappen hoef je niet te doen, en nadenken over wat je gaat eten ook niet. Een maaltijdbox bestel je snel en makkelijk via het internet, vanaf een laptop, computer, tablet of zelfs je telefoon. Gemak dient de mens!

Gezond eten

Nu kan je veel wegen bewandelen om jezelf een gezond eetpatroon aan te meten, dingen die je kunt doen zijn: Een voedingsdeskundige inschakelen, verse en biologische producten gebruiken om mee te koken, of gezonde recepten uit dure kookboeken halen. Ik ben echter fan van gezond maar makkelijk. Kleine aanpassingen kunnen je al ver op weg helpen. Wanneer je een maaltijdbox bestelt hoef je een paar dagen geen tijd te steken in het denken over je eten en of het wel of niet gezond is.

Voedingsdeskundigen, dieet en gewichtsconsulenten

Ook dit zit allemaal in de meeste maaltijdboxen. Je moet het zo zien, de maaltijden die in de maaltijdboxen zitten zijn door professionals bedacht. Dit wil zeggen dat in de meeste gevallen een team van koks en voedingsdeskundigen samen elke week weer voor de gezonde recepten zorgen. Zo wordt er een gezond eetpatroon ontwikkeld en zijn alle gerechten uitgebalanceerd volgens de schijf van vijf.

Vers en biologisch

De aanbieders van maaltijdboxen zijn nogal verschillend. Zo zijn er boxen die compleet biologisch, duurzaam en diervriendelijk zijn. Over het algemeen proberen ze allemaal zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit doen ze vooral door met boeren, telers en producenten uit eigen land en vaak zelfs uit de regio samen te werken. Zo kunnen ze met seizoensproducten werken die na de oogst direct in de maaltijdbox terecht komen, zodat jij verse producten kunt koken.

Ik hoef je niet uit te leggen dat vers en duurzaam voedsel veel gezonder is dan de meeste supermarkt producten. Veel voorverpakte producten in de winkel worden bewerkt voor een betere houdbaarheid, een mooiere kleur en / of uiterlijk en soms wordt zelfs de smaak gemanipuleerd met ongezonde toevoegingsmiddelen. De duurzame ingrediënten die in de maaltijdboxen zitten zijn onbewerkt en bevatten geen ongezonde toevoegingen.

Verse groenten

Alleen maar voordelen

Een maaltijdbox heeft nog meer voordelen, denk aan je persoonlijke verspilling. Wij Nederlanders gooien jaarlijks veel voedsel weg omdat we teveel overhouden. Met een maaltijdbox is dit verleden tijd, een box bestel je voor een x aantal personen voor een x aantal dagen. De boxen zijn milieu- en gebruiksvriendelijk samengesteld. Zo zitten er de juiste hoeveelheden aan ingrediënten in, en kun je met behulp van de recepten de gerechten gemiddeld binnen 30 minuten op tafel zetten. Dit is uiteraard afhankelijk van je eigen ervaring in de keuken.

Door het af en toe gebruiken van een box leer je nieuwe recepten en kooktechnieken. Zo leer je omgaan met nieuwe producten die je in eerste instantie zelf niet zo snel zou kopen om wat voor reden dan ook. Je ontdekt nieuwe smaken en gerechten van over de hele wereld en uit verschillende culturen. Je kunt een recept altijd bewaren om later nog eens te maken, of om deze aan te passen naar je eigen smaak.

Welke maaltijdbox is het beste?

Welke zijn er? Wat zijn de verschillen? En welke is het beste? Allemaal vragen die waarschijnlijk na het lezen van dit stuk in je opkomen. Nu kan ik je alvast vertellen dat over smaak niet te twisten valt, en dat dat erg persoonlijk is. Je hebt in Nederland best wat maaltijdbox bezorgers, een aantal bekende hiervan zijn: Natuurlijk HelloFresh, dit is een beetje een autoriteit op deze markt, een erg goed alternatief is Marley Spoon, je hebt nog De Krat, Beebox, Streekbox en natuurlijk bekend van tv de Allerhande Box. Wat ik je wil aanraden is om reviews en ervaringen van anderen te lezen. Je kan een website zoals www.maaltijdbox-vergelijken.nl bezoeken om daar de verschillende maaltijdboxen te vinden. Hier vindt je de prijzen en reviews en kun je korting krijgen op een box.

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter