Groene smoothie – informatie en recept

Groene smoothie

 

Één van mijn lezers mailde mij over groene smoothies en wilde graag zijn verhaal met jullie delen. Daarom heeft hij hier uitgelegd wat volgens hem de voordelen zijn van deze gezonde, zelfgemaakte drankjes. Ook geeft hij één van zijn favoriete recepten! Laten jullie me weten wat jullie van groene smoothies vinden?

Je hebt ze vast weleens gezien, de groene smoothie is de laatste jaren erg in populariteit toegenomen, steeds meer mensen maken gebruik van dit lekkere drankje om gezonder te leven. Ook voor het afvallen is dit een perfect hulpmiddel. Maar hoe werkt dit, wat maakt deze groene smoothies nou zo gezond en waarom kun je er zo goed mee afvallen? En “last but not least”, welke soorten zijn er, en waar vindt je groene smoothie recepten?

Groene smoothies, wat zijn ze? En waarom zijn ze gezond?

Een groene smoothie is gewoon een smoothie zoals je deze misschien wel kent met fruit. Het verschil met een gewone smoothie is dat er in een groene smoothie geen yoghurt of melk wordt gebruikt, maar alleen water, dit in combinatie met groene groente en fruit soorten. Deze mix van groente, fruit en water zorgt voor een laag vet gehalte, zit boordevol vitaminen en mineralen, en helpt je aan je dagelijkse portie groenten en fruit. Daarom is het drankje perfect als ontbijt, maar ook als tussendoortje. Zo krijg je genoeg vezels binnen, die er ook weer voor zorgen dat je sneller verzadigd bent, waardoor je niet gaat snoepen.

Hoe helpt het met afvallen?

Begrijp me niet verkeerd, het is geen wondermiddel waardoor je snel een paar kilo aan gewicht zult verliezen, het is namelijk geen dieet. Toch kun je door dagelijks een groene smoothie te drinken gezond leven. Zoals ik hierboven al beschreef zorgt dit drankje voor je dagelijks benodigde vitaminen, vezels, mineralen en eiwitten, in de puurste vorm. De ongezonde tussendoortjes vol suiker laat je makkelijker liggen omdat je snel vol zit van een groene smoothie. Dit, in combinatie met de lage hoeveelheid aan calorieën, zorgt ervoor dat je gaat afvallen. Natuurlijk moet je over het algemeen een gezonde levensstijl aanhouden.

De voordelen

  • Goedkoop, makkelijk en snel te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten en een blender of keuken mixer.
  • Makkelijk mee te nemen in een flesje voor onderweg of op het werk. Je kunt er ook meer van maken en de rest invriezen.
  • Een smoothie zorgt voor energie, dus heb je last van een dip, dan weet je wat je moet doen.
  • Er zijn veel variaties mogelijk, je kunt makkelijk eigen creaties bedenken en deze helemaal naar eigen smaak maken.

 

Groene smoothie recepten

Met een groene smoothie kun je eindeloos variëren, denk maar aan alle groene groente soorten die er zijn. Omdat de groene kleur van bijvoorbeeld spinazie, groene paprika, sperziebonen donkerder is dan die van de meeste andere groenten, kun je eindeloos blijven variëren en nieuwe combinaties bedenken. Omdat er zo ontzettend veel recepten te vinden zijn wil ik je op weg helpen met één van mijn favorieten.
Dit recept kwam ik een paar maanden geleden tegen, deze heb ik toen gemaakt en sindsdien ben ik hier helemaal verslaafd aan. Ik neem dan ook elke dag een flesje mee naar mijn werk en drink het regelmatig als ontbijt, helemaal makkelijk als ik weinig tijd in de ochtend heb.

Je vindt dit groene smoothie recept hier, en er zit zowel fruit als groenten in, erg lekker!

 

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter